Kaniner til unge under 18 år:

Jeg sælger IKKE mine kaniner (ungdyr, så vel som voksendyr) til børn og unge under 18år, hvis der ikke er meget stor forældere opbakning - da min erfaring fra mig selv og fra andre avlere viser, at børn uanset alder meget hurtig kan mister interessen for den nyskaffet kanin.  Det er for at undgår at kaninen bare skal sidde i et bur over i et hjørne af haven/lejligheden og kun få menneskelig kontakt meget hurtig 1 gang daglig i forbindelse med man skal fodre den. Det vil være meget synd og ikke rimeligt med sådan liv for en kanin.
Så hvis man som forældre ikke har tænkt det godt og grundigt igennem kan man som forældre ende op med at komme til at overtage kæledyret "kanin" for ens barn. Jeg regner med at man har læst lidt 'lektier' om kaniner, eller ved en del om kaniner allerede, hvordan de skal passes dagligt m.m. inden man anskaffer sig en kanin.

Husk: En kanin er ikke en ting, men et levende væsen som skal passes og plejes hverdag hele året rundt. Uanset vind og vejr!
Ingen undskyldninger når man vælger at påtage sig et ansvar frivilligt.


 


Når beslutningen om at anskaffe sig en kanin eller flere hos en avler opstår,
så er det en god ide at have følgende i mente:

 

 • Kaninavl er for os en HOBBY og absolut ikke en overskudsforretning! Der er flere udgifter end indtjening.

 • Prisen for kaninen, er nu engang prisen. Der er tale om levende væsner! Vil man forhandle, kan man godt se sig om efter andet sted at købe. Vi afviser gerne en køber hvis vi ikke føler det er et potentielt rigtigt hjem for vores unger.

 • Vi har mange omkostninger i at holde vores opdræt, end vores kaniner overhovedet koster styk vis!
  Kvalitet koster nu engang. Og man får en usædvanlig top håndtam og kælen kanin fra os, da vi lægger MEGET arbejde i socialiceringen, som er det mange også kender os for. Det gode sind på vores dyr, endvidere tegningerne.

 • Det er individuelt hvilke regler de forskelige avlere har lavet for besøg hos dem, da vi alle bor forskelligt og holder dyr forskelligt.   Hos os har vi tidligere i mange år haft taget imod aftalte besøg, men det er vi fra år 2022 stoppet med af mange årsager. Covid-19 og de mange andre muterende variationer der har sat sine spor i verden er bl.a. en medårsag til vi gerne vil beskytte os selv fra fremmede og vores dyr! Så det er kun ved afhentning af en kaninunge besøg finder sted og på en anden aftalt adresse end vores private. Man kan vælge kaninunge(r) via vores private facebook gruppe, og så kan man følge dem i deres opvækst med de billeder og videoer vi ligger op indimellem, fra dagligdagen.
   

Køb af en kanin

Betaling af en unge eller en voksen kanin, skal ske til os via bankoverførelse til konto!
Vi har derudover MobilePay og selvfølgelig Paypal til dem der kommer fra udlandet.  Mobilepay her i Danmark, er kun muligt hvis det er ANDEN del af beløbet (hvis man har reserveret). IKKE til fulde beløb. 
Er kaninen ikke betalt indenfor 3 dage fra et besøg har fundet sted, betragter vi det som man ikke er interesseret. NB: Vi tager ikke imod kontanter!

Først fra når pengene er indgået på vores konto, vil den pågældende kanin være reserveret/solgt. (Er en kanin solgt, vil den tages fra hjemmesiden, DBA osv). Overførelses tiden kan varriere alt efter hvilken bank køber har. Har køberen Danske Bank i Danmark vil de indgå samme dag (hvis det er en arbejdsdag). Har du en anden dansk bank eller en udlandsk, så skal der forventes der kan gå op til 1-3 hverdage, da i weekenderne, laves der ikke transaktioner. Laver man en straks-overførelse går de ind med det samme. En kanin "holdes" ikke midlertidligt - her skal reserverings/fulde beløb til. Først til mølle princip.


Priser på de individuelle racer

og farver her fra Oktober 2021:
Dværgvædder S/H & Br/H Japaner     1000,-
Franskvædder, S/H & Br/H Japaner:    15
00,-
Belgisk Kæmpe, S/H Japaner:             2000,-

Betalingsmuligheder.

 1. Reservation (halvdelen)     Reservation er KUN muligt hos os, så længe en unge er UNDER 28 dage / 4 uger / 1 måned gamle.

 2. Fulde beløb.​                      Så snart de er fyldt 28 dage / 4 uger / 1 mdr. er det fulde beløb som gælder!


 


​Det får du følgende for dine penge:

Ved køb af kanin hos mig har man en garanti for race renhed OG farve renhed - dette betyder bla. at køber kan med stor tiltro vide at de kommer hjem med en kanin fra et godt og kærligt stue-avl. Afkomne har ofte samme personlighedstræk som forældre dyrene, og det forstærkes særdeles fordi starten af deres liv er de i hænder fra den dag de er født, og 2-3 gange dagligt indtil de runder 3 uger.
De har hver deres egen dejlige personlighed. Den kommer først til ret når de begynder at være 6-8 uger og fra de er 2-4 måneder vil man mere kunne se hvordan deres temperament bliver fremadrettet.
Når man køber en unge fra mig, vil man typisk opleve en dejlig venlig, kærlig, og skøn lille kaninunge man får ind i sit liv.

 • Man kan se begge forældre (hvis jeg har dem).

 • Kaninerne her er blodfornyet ved brug af bla. importerede kaniner fra udlandet, vi har ikke linier fra andre Danske avlere.

 • Jeg bruger meget tid på at informere, give råd og nyttig vejledning, eller henvisninger til andet.

 • Kaninen er opvokset under gode stue forhold. Dvs. den er vokset op blandt daglige lyde som eks. myldertratik (biler mv.), musik, hjemmelige larmende elapparrater og menneskelig interaktion. De får fra når de begynder at spise fast føde selv; forskellige slags friske ukrudter (afhængi af årstiden er er født på), grøntsager, frugter, kanin piler (tørfodder) hø og vand. Men de tilføjer stadig mælk på menuen fra mor kanin et par gange imellem, indtil de er omkring 8 uger.

 • Afkomst attest sendt pr. email. Med mulighed for valg af attest sprog: Dansk, Engelsk, Tysk.
  (ATTEST ER KUN TIL UDLANDSKE AVLERE).

 

Man kan altid kontakte mig med spørgsmål også i fremtiden, selv år efter et køb !

1000-2000 kr som jeg tager for mine racekaninunger (afhængi af racen og farven af japaner) er ikke mange penge for en god racekanin som nogen ellers er hurtig til at måbe om. - De to udaf de tre racer, (Franskvædder og Belgisk Kæmpe) avler vi som de ENESTE  her i landet og faktisk også i Skandinavien, i Japanertegning og udstiler. Når man går til en registreret avler hvor der bliver lagt stor vægt på kvalitet frem for kvantitet, at det dyr man køber er er sundt og raskt, at den desuden er race ren og gerne farve ren også, og med øretatovering så de kan findes igen hvis de løber væk og bliver fundet, får smagt mange forskellige slags frugt og grøntsager vi i dagligdagen giver dem sammen med hø, endvidere at der lægges et hårdt arbejde i at få dem super socialiceret og vise af natur sin nysgerrighed, så er det bestemt ikke mange penge. En kanin bliver i gennemsnittet 4-8 år men nogle enkelte helt op til 12-15 år hvis man vel og mærke passer rigtig godt på dem!  -  Nogen giver jo gerne flere tusinde for en bestemt race kat - eller race hund, og for os og mange andre avlere er en race kanin bestemt ikke mindre værd! Vi lægger lige så stort arbejde i vores levende hobby som de gør. Og vi er dybt dedikeret i vores hobby på professionelt plan. Kaniner er faktisk det tredje mest populære kæledyr.   Vi vil her hos Chartier HELLERE end gerne sælge FÆRRE unger og til en høj pris (af mange årsager) og så være SIKKER på, at disse ender et godt sted, og får de HELT rigtige ejere og at dyr og menneske passer godt sammen, end at risikere at:

 1. den bliver lukket ud i naturen, fordi man er træt af pasningen og tænker den skal da nok passe sig selv i naturen (men dette er altså en direkte dødsdom for sin kanin(er), da de er vokset op med mennesker som dagligt servere dens fødekilder, samt trygheden i at have et sikkert hjem fra rovdyr. De er opvokset med en afhængihed for os!

 2. bare får lov til at sidde i et hjørne og så ellers passe sig selv med tiden (uden nærkontakt bliver kaniner ensomme - ensomhed kan på længere sigt være en dødsdom også). Er man mange timer væk dagligt, bør man kraftigt overveje at mindst anskaffe sig 2 kaniner, og få dem neutraliseret. Så har de selvskab.

 3. blive efterladt i en kasse/container eller lignende og HVIS den er så heldig at blive opdaget i tide inden der sker slemme ting. Nogle mennesker tænker sig simpelthen ikke om og har intet begreb om at holde dyr og formår ikke at sætte sig ind i det enkelte dyrs DAGLIGE behov i pasningen, inden køb af et dyr.
  Man skal tage stilling til mange ting når man skal afgøre hvorvidt om man er klar til at være afhængi af et andet liv.


   

Faktum er, at en køber tænker mere over anskaffelsen - hvis dyret koster mere, end hvis den er gratis eller sælges for spondarisk eksempelvis sølle 50 kr. Og for 50 kr kan du heller være sikker på om den reelt så er raceren. Det kan meget let være en "baghave kanin"/et gadekryds som hvor der nemt kan være både flere farver og racer blandet sammen, og så ved du ikke hvad du reelt står med. Kaninen kan så få en meget anderledes slut vægt/temperament/kræven pleje, end hvad man faktisk søgte ti lat starte med. Det bedste er at vide konkret hvad race man først går efter, og så da gå til en opdrætter af den race man ønsker, som tager en lidt høj en pris for deres dyr, men tilgængel så ved man at de har fået den bedste start på livet, og at de er sunde, raske, håndtamme, har fået sund mad, evt. kommet på græs indimellem og har været i hænder hverdag, og at de kommer fra opdrætter registreret i Danmarks Kaninavlerforening.  Ligeledes at man kan få information om den race man har købt hos opdrætteren, og man har en 100% vished om hvad man kan forvente/skal tage højde for. En god opdrætter hjælper også glædeligt, og guider dig.
 

 

ULEMPER, ved IKKE at købe hos en dansk registreret avler i Danmarks Kaninavlerforening:

 • Hvis du/i køber en kanin fra en dyrehandel støtter i den uerfarne dyrehandler som ikke har nogen form for informationer på kaninerne, og ofte får man et forkert køn end hvad man ønsker sig, eller de er ikke racerene og kan veje mere end hvad man lige troede. Man køber så og sige med medlidenhed ikke med hjertet og sin hjerne.

 • Hvis du/i køber en kanin fra et dyreinternat, støtter i muligvis en god sag i forhold til den enkelte kanin men set i det store perspektiv gør i ikke. Kaniner der ender dér, har mange baggrunde bag sig (gode/dårlige) og i aner intet om de forhold de har vokset op i, om den er raceren, hvordan dens temperamentet er, er der fejlgener i linierne hos den  -  som hvis der er, det kan vise sig senere og blive bekosteligt !
  Kaniner der stammer fra registrerede avlere i Danmarks Kaninavnerforening (forkortet DK) er øremærket.

  Så sidder der en/nogle kaniner på et intetnat med tatovering i ørene, kan man spore sig ind til den avler de kommer fra, som så har oplysninger om dem man kan få. Men i 9 udaf de 10 tilfælde er dette ikke en mulighed, da langt de fleste kommer fra privat opdrættede kaniner såkaldte "baghave kaniner/hyggekuld/gadekryds. Her er der ikke tænkt på linierne bag. Er man en god og ansvarlig køber, sørger man for, at man køber fra et sted som her bl.a. hvor der avles med øje for godt temperament, gode linier uden fejl, en god opvækst, og at man kan senere kontakte avler hvis man har spørgemål om sin kanin, selv år efter købet. 


Hvis man har reserveret
Reservationsbeløbet bliver IKKE refunderet senere, såfremt man fortryder sin reservation, uanset grund!
KUN såfremt den reserverede kanin skulle gå hen at pludselig dø eller blive syg (mens den er her), vil man have valgmuligheden:

 1. at vælge en ny

 2. at få 100% af beløbet overført tilbage.
   

Hvis man har betalt fulde beløb 

Man får IKKE refunderet hele beløbet, hvis man fortryder sit køb, uanset grund!
KUN s
åfremt den reserverede kanin skulle gå hen at pludselig dø eller blive syg (mens den er her), vil man have valgmuligheden:

 1. - at vælge en ny til samme pris.

 2. - at få 100% af beløbet tilbageført.
  ​'

 

 

 

 

 

Vi er benhårde når det kommet til udeblivelse. Det er respektløst for os, endvidere er det ikke retfærdigt for den lille kanin unge at måske sidde i det uvisse. Udebliver man og afhenter slet ikke sin kanin til den aftalte dato og tidspunkt (som avler og køber fælles bliver enig om), og man ikke har i god tid forinden forsøgt at kontakte os skiftligt/opkald, så sættes kaninen DIREKTE tilsalg igen, og man har så både mistet de penge og muligheden for at købe kanin nogensinde hos os.
 


 

Hvis man tager sin kanin til dyrelægen ved lejlighed, og den da får konstateret noget, så er det ikke længere Chartier's ansvar.
Når en kanin har forladt vores opdræt er den ude af vores hænder, og hvad der så sker med den efterfølgende, er nye ejers ansvar at tage sig af!  Konsultation og eventuelle behandlinger og/eller operationer hos en dyrelæge, er ejers ansvar at betale.
Er kaninen lige nyligt indkøbt fra os og du/i meddelser os at noget evt. måtte være galt og vil så kræve pengene tilbage, vil vi for en god ordens skyld så vi ved man ikke forsøger at bedrage, anmode om at se en dyrelæge regning.

Med dyrelægens navn der har tilset kaninen og hvad den er blevet tilset for/behandlet for.

Vi vil da tage vurdere, om hvorvidt en tilbagebetaling her er gældende eller ej, i det enkelte tilfælde.

ALLE dyr der sælges herfra, unge/voksen er intakte. Intakte skal herunder skal forstås at hanner er ikke kastreret og hunner er ikke sterilliseret.​   Skal dette gøres efterfølgende når de er gamle nok, hæfter man for egen regning selv dette.

Dette er noget man som ny ejer selv har valgt for sin kanin, så dette hæfter Chartier IKKE FOR.

 

 

 

 

 

 


 

1 til 1½ uge før kaninen runder 8 uger gammel, skriver jeg til dig og vi bliver sammen enige om en dag og et tidspunkt for afhentning, men i langt de fleste tilfælde aftales det med det samme ved reservationen/købet, så det er på plads. Er du forhindret i at komme, vil jeg gerne have besked i så god tid som muligt, så vi kan aftale en ny dag og tid til afhentning af din kaninunge.

Når du går herfra med din unge står jeg gerne tilrådighed med min viden fremover, men kaninen er derefter dit fulde ansvar.
I bogen 'Jeg elsker min kanin', hvor mange af vores kaniner også er afbilldet i, står vores link til hjemmesiden bagerst i bogen.
Så skulle du få brug for at stille mig spørgsmål senere, kan du altid kontakte mig igen via der. Ellers er vi på Facebook også.
Chartier's DK

 

Kaninen skal hentes inden for 1 uge efter den er blevet 8 uger gammel (med mindre andet er aftalt skriftligt), og bliver den ikke det, så opkræves et mindre beløb på 100 DKK, for omkostninger for at have kaninen hos mig imens. (Dette er man typisk blevet informeret om inden køb, hvis man har nævnt man skal på ferie eller lignende). ... (Læs mere under afsnittet herunder: 'hvis en købt kanin skal sidde hos os i længere tid end de 8 uger').

Udebliver man > Læs afsnittet Udeblivelse længere oppe. 

Hvis en købt kanin skal sidde hos os længere tid end de 8 uger:

Hvis man har reserveret en kaninunge og man ikke har mulighed for at hente den en af de første par dage når ungen er rundet 8 uger gammel, kan jeg godt have den siddende som regel max 1 uge længere - men det vil koste 100 DKK pr. uge man vælger at lade den sidde. Pengene er til dækning af bl.a. foder.

DETTE TILBUD ER KUN SÅFREMT JEG HAR LEDIG BUR-PLADS ELLER UNGEN STADIG KAN GÅ MED SIN MOR.

En voksen kanin, vil jeg kun have siddende 1 uge længere max, fra forliget er indgået.

Samme pris som med unger gælder: 100 DKK
DETTE TILBUD ER KUN SÅFREMT JEG HAR LEDIG BUR-PLADS


 

Tilbagetagning ved afskaffelse

HUSK en kanin der er købt her hos os, er altid velkommen tilbage (vi vil dog godt have oplyst hvorfor man må skille sig af med den). IGEN: DETTE TILBUD ER KUN SÅFREMT JEG HAR LEDIG BUR-PLADS
Forventning om tilbagebetaling er ikke muligt. Tilbagetagning er KUN muligt såfremtledes jeg har plads, dvs. bl.a skal jeg på daværende tidspunkt der bliver spurgt om tilbagetagning INGEN unger selv have siddende tilsalg, også ift. tid.

Kaninens bur (afhængi af størrelsen) må gerne følge med og målene skal oplyses, så jeg ved om jeg har plads.
Jeg vil herefter  (såfremt jeg siger OK og kan tage den tilbage) forsøge at sælge kaninen på kort tid  og finde et nyt hjem til den.
Alternativet er at den bliver humant aflivet her.

Ifølge loven må ejeren af et dyr (og i tilfælde ejer er under 18 er det værgen/forældren der er ejer!) aflive mindere dyr under kattestørrelse selv. En belgisk kæmpe kanin som kan veje op til de +10 kg. er faktisk også under "mindere dyr".
Dyreværnsloven stiller ingen krav om kompetencer ved privatpersoners slagtning og aflivning af kaniner. Og bortset fra hunde og katte gælder hverken forordningen eller bekendtgørelsen for dyrearter, der typisk holdes som familie- og hobbydyr. Det betyder, at fx marsvin, papegøjer og skildpadder ikke er omfattet. Her gælder dog stadig dyreværnslovens § 13 om, at dyret skal aflives så hurtigt og smertefrit som muligt.

Man SKAL ikke til dyrlæge. Man har lov til det selv også selvom det ikke engang er en nødaflivning!
Uanset om man interesserer sig for raceudstilling, kaninhop, slagtekaniner, eller bare har dem som ganske almindelige kæledyr mener jeg at det er rigtig vigtigt at kunne tage ansvar og vide hvordan man kan aflive sit dyr på en human måde hvis uheldet skulle være ude. Men står man i en situation hvor en aflivning kommer på tale, og man ikke har råd eller tilgang til aflivning hos dyrelægen eller kan/vil gøre det selv med et håndkantsslag, vil vi gerne kunne hjælpe jer med dette - uden betaling!
I skal dog selvfølgelig informeres inden, at det IKKE er i samme praktis som hos dyrelægen.

Hos dyrelægen får de en beroligende sprøjte først således at den bliver ligeglad med, hvad der foregår omkring den. Den beroligende sprøjte gives enten i lårmusklen eller i nakkemusklen og gør ikke ondt, niver lidt. Efterfølgende den næste sprøjte, som er den, kaninen sover ind på, gives direkte i en blodåre. Ofte vælges den blodåre, som ligger på forbenet. Når der er sikret en direkte adgang til blodåren med en kanyle eller en butterfly, sprøjtes det bedøvende middel ind. Lægemidlet er i en så kraftig koncentration, at det umiddelbart bedøver hjertet, således at kaninen sover ind med det samme. Åndedrættet ophører kort tid efter. Kaninen undersøges med stetoskop for at være sikker på, at hjertefunktionen er ophørt. Der er tale om en meget skånsom metode, som sikrer, at kaninen ikke er udsat for unødigt ubehag. Rigor mortis indtræffer (
dødsstivhed) efter 30-60 minutter typisk hos kaniner.

Størstedelen af kaninavlere i alle lande i europa afliver selv deres kaniner, i form af et hårdt præcist slag i nakken med enten hånden (håndkantsslag) eller en lang oval hård genstand - hurtigt og så smertefrit som muligt.

Når man er erfaren, ved man at slår man det rigtige sted (lige i nakken/bagsiden af kraniet) resultere det i en kanin der er totalt slapt øjeblikkeligt. Men hos langt de fleste kan der være både og lidt sitren i benene eller sprællen. Dette er nærverne der trækker sammen. Og ligesom dyrelægen, så skal man sikre sig dyret er dødt før man gør med det hvad man herefter vil.
Kaninen er med sikkerhed død når den er kølig/kold og rigor mortis indtræffer (dødsstivhed).
Det er lidt forskelligt hvornår dødsstivheden indtræffer. Den kommer hurtigt hvis der er tale om et afkræftet dyr uden energi i forvejen pga svær sygdom, mens hos velnærede ellers raske individer går der typisk 30
-60 minutter.
Dødsstivheden er styret af nogen proteinmolekyler i musklerne. Når de, fordi dyret er dødt, ikke tilføres energi som er nødvendigt for at musklerne kan trække sig sammen og slækkes igen, så "stivner" musklerne og stivheden uíndtræffer.


Jeg synes bestemt som avler og privat person ikke, at det er særlig rart at aflive et dyr, men jeg finder da bestemt i min pligt som ejer og avler at kunne tage ansvar for mine egne kaniner.
Ønsker du at få kaninen med dig og vil begrave den, er dette selvfølgelig helt i orden. Men under aflivning vil vi bede dig/jer gå en tur imens og komme tilbage kort tid efter.


 

swirl.png

Man skal være opmærksom på, at jeg kun videre sælger egen avl eller importerede dyr, til udlandet og dermed ikke her indenrigs !
For at netop opretholde en god racestandard, type og tegning, har jeg et umådeligt kæmpe arbejde i at etablere udenlandske kontakter og forbindelser til udlandet, med de bedste dyr dernede, med de bedste linier bag. Efter behov, importere jeg nye avlsdyr hjem som skal bidrage til min avl og hele tiden for at forbedre år for år. Hobbyen som det er at være kaninavler, koster både noget tid, en god portion kærlighed men også penge. Der ligger ikke kun det i det at rejse for dyrene, men for at forbedre varianten. For at gøre dette (som sker over en årrække) må man gøre en indsats og da er jeg på nuværrende dén avler i DK med japanertegning i flest racer, som regelmæssigt køre udenlands og importere avlsdyr til danmark der skal indgå i avl hos os. Med ald det arbejde bag mine dyr, så sælger jeg derfor kun de dyr vi ikke længere skal bruge her i avlen, til andre avlere udenlands. Også fordi vi ønsker flere får øjnene op for denne enestående tegning. 

De unger som vi får vi ikke selv kan/vil bruge til videre avl af kropsligt/tegnings mæssigt, kommer tilsalg løbende og kan ses her på hjemmesiden eller facebook. De sælges som KÆLEKANINER og IKKE som udstillingsdyr,. De bliver øremærket ligesom dem vi beholder men med vores andet nummer system i venstre øre, således kan de fuldt ud bevidst IKKE udstilles i Danmark, hvis man ville forsøge. Uanset hvilket af vores systemer i venstre øre en kanin har fået, så kan kaninerne stadig udstilles UDENLANDS (uden for Danmark).  Vi bruger endvidere IKKE tid på at skrive afkomstattest ved køb, men det vil være muligt at få oplyst hvis man selv spørger; fødselsdato, samt se mor/far kanin såfremtledes jeg har dem.

ALLE dyr der sælges herfra, unge/voksen er intakte. Intakte skal herunder forstås hanner er ikke kastreret og hunner er ikke sterilliseret.​ Skal dette gøres, hæfter man for egen regning selv dette ønske. Og man skal da være opmærksom på de skal være nogle måneder ældre. Dette kan man spørge sin nærmeste dyrelæge om.

Endvidere mere til orientering, så er stambogsattest kun noget en kanin kan få når den har været udstillet og bedømt af en dommer i DK. Papiret kan først udstedes (sendes pr. mail) når kaninen beregnes som voksen fra 6 mdr. (papiret skal man betale Danmarks Kaninavlerforening for at få tilsendt).  Ihvertfald alle danske avlere kan efter eget valg selv til/fra vælge, hvorvidt man selv bruger tid på at lave en "hjemme afkomstattest" og så lader medfølge ved køb. Der er INTET lovkrav om at papire og noter skal medfølge fra en kanin avler i Danmark!

 

 

 

  

Kaniner herfra sælges kun hvis de er sunde og raske!
Jeg tjekker dagligt øjne, øre, tænder, kønsorganerne og pelsen for utøj hos mine kaninunger.
Så dette betyder, at hvis jeg ser noget mistænkeligt på mine unger, så kommer de til en konsultation hos min dyrelæge, og får konstateret hvis der er noget galt. Hvis det ikke er noget alvorligt galt med kaninen, vil den få den fornødne hjælp som medicin eller hvad der end ordineres fra dyrelægen. Men hvis kaninen skulle være alvorligt tilskadekommet/syg eller have en en medfødt genfejl, så aflives den humant. Jeg vil IKKE sælge en syg kanin til en ny ejer. Når en pågældende kanin forlader mit opdræt er de sunde og 100% raske, og blevet fulgt dagligt.


Opstår der pludselig her-og-nu eller kronisk sygdom hos en unge/voksen, flere måneder efter overdragelse til ny ejer, er det DEN NYE EJER'S ansvar at tage stilling til hvorvidt der skal behandling eller en aflivning hos egen dyrelæge vælges. Dette hæfter Chartier på ingen måde for. ALLE dyr der sælges herfra, unge/voksen er intakte. Intakte skal herunder forstås hanner er ikke kastreret og hunner er ikke sterilliseret. Skal dette gøres, hæfter man for egen regning selv dette ønske. 

Jeg garanterer at kaninen har det køn, som den er tilsalg/solgt som. Chartier er en af de ganske få avlere der er istand til at vide med det samme køn på kaninunger. Jeg kan se kønnet allerede når de er født, og eftertjekker når de både er 1 og 2 uger gamle.
Typiske avlere og dyrelæger kan først se kønnet normalt når de er alt fra 3-8 uger. Det svinger fra person til person.
Jeg kan og vil dog ikke vurdere andre avlers eller private unger udfra billeder, men hjælper glædeligt hvis det er i min fysiske hånd, for præsici
on.

Du kan må IKKE afhente en kanin, som er under 8 uger. De har brug for deres mor ligesom alle andre kæledyr, for at udvikle et sundt immunforsvar. Det er ikke forsvarligt som avler at lade en kanin rejse, uanset hvilken grund der ligger bag, da kaninen har brug for sin mor mindst til den er 8 uger gammel. Fra dag 1, at kaninen er blevet 8 uger gammel (56 dage), kan de afhentes og efter aftale med avler. Men reservationer af ungerne kan allerede ske fra de er nyfødt (ofte før de fødes) til de er 4 uger gamle.​ Når de er fyldt 4 uger, kan de ikke længere reserveres hos os, da gælder det fuldebeløb!

Vilkår og Betingelser

elegant-line-png-6.png
elegant-line-png-6.png
elegant-line-png-6.png
elegant-line-png-6.png

Helbredstilstand:

Salg af egen avl.    (til avlere/familier)

​Salg af egne avlsdyr eller opkøbte import dyr.   (til avlere)

Kønsgaranti:

Garanti for minimum alder af 8 uger, ved afhentning:

elegant-line-png-6.png

At købe privat hos en opdrætter

"Læs op på lektierne"

Når man ønsker at købe en kaninunge til sig selv eller til sit/sine barn/børn, så forventer vi stærkt, at man har læst op på og researched i at holde kanin, INDEN man bare springer ud i et køb. Hvilken race kan man bedst lide og skønner man at bedst passer til en selv ift. temperament, vægt, pasning, plads forhold osv. Der er også valg af farve og tegning i den pågældende race man skal tage stilling til.

elegant-line-png-6.png

Tilbagebetaling

elegant-line-png-6.png
elegant-line-png-6.png

Dyrelæge regninger senere mv.

Ved afhentning af din reserverede/købte kanin

elegant-line-png-6.png

Udeblivelse ved aftalt afhentning

elegant-line-png-6.png

Hjælp til nødaflivning

elegant-line-png-6.png

Betalingsmuligheder, priser mv.

reminder.png